2011/05/18

EUSKAL ESKOLA PUBLIKOAREN 20. JAIA


Bilboko erdigunean ospatuko dugu Euskal Eskola Publikoaren 20. Jaia, Areatzan, Arriaga plazan, Najan eta Erripako kaian hain zuzen ere. Leku berezia behar zuen ospakizun honek eta behar duen neurrikoa aurkitu dugu.

Bilbok hartu du hainbat aldiz Euskal Eskola Publikoaren Jaia, bai Etxebarria parkean eta baita Zorrotzaurren ere, baina oraingo honetan Bilboko erdigunea hartu nahi izan dugu 20. urteurrena ospatzeko aitzikiarekin.

Bilboko biztanle asko hurbiltzen dira igandeetan Areatzara, hainbat jardueren kokaleku bihurtu bait da. Berauei eta Euskal Herri osotik iritsiko diren lagunei egun eder bat eskaini nahi diegu.

Hemos elegido el centro neurálgico de Bilbao para celebrar la 20ª edición de la Fiesta de la Escuela Pública Vasca, y más concretamente el Arenal con su muelle, la Plaza del Arriaga, la explanada y el muelle de La Naja.

No es la primera vez que la Fiesta de la Escuela Pública Vasca se celebra en Bilbao, pero sí la primera en la que llega hasta el centro de la ciudad. Anteriormente se ha celebrado también en el Parque Etxebarria y en Zorrozaurre.

Pero el Arenal es lugar de paso de muchas y muchos habitantes de la Villa, que junto al resto de visitantes que llegarán de toda Euskal Herria, podrán disfrutar de un agradable primer domingo 5 de junio.


No hay comentarios:

Etxaurren Ikastolako dantzariak